lauantai 29. elokuuta 2015

#2 Perjantain puomitunti


Käyn tunneilla yleensä perjantaisin, joten luonnollisestikin olin perjantaina tunnilla. Tunnin aiheena oli otsikostakin päätellen puomit, mutta niiden lisäksi taivutukset. Menin Shira -nimisellä tammalla, tutummin Sintillä.


 Aloiteltiin taivuttelemalla ihan vaan uraa pitkin tarvittaessa ympyröillä tai muilla kuvioilla ensin käynnissä, sitten ravissa. Sintti oli alusta asti mielettömän kiva ratsastaa. Se taipu kivasti ja oli reipas ratsastaa.


Kuvissa pinkki viiva=laukka, tumma viiva=ravi.

punaset pallerot on tötsiä ohjaamassa oikealle tielle ;)
Varsinainen oikea työskentely alotettiin kevyessä ravissa tulemalla oikeassa kierroksessa puomit aina kaarteissa taivuttaen. Sama toistettiin toiseenkin suuntaan. Mulla oli ilmeisesti hieman liian pitkät jalustimet (olis pitäny seuraavaksi alkaa väsään kierteitä), joten jalustimet vähän valu minne sattuu ja tästä syystä kantapäät nousi -> jalka siirtyy taaksepäin -> hevonen väistää takapäällä ei etupäällä.


Tähän väliin käynnit. 


Kun edellinen tehtävä alkoi onnistua, alettiin lisäämään laukkaa tehtävään.  Alotettiin oikeasta kierroksesta, nostamalla laukka sopivasta kohtaa aikalailla lyhyen sivun paikkeilla. Laukattiin vihreät puomit, joiden jälkeen oli tarkoitus ottaa raviin, joka onnistu melko hyvin yhtä mokaa lukuunottamatta. Huomasin tosiaan(vahingossa), että mun heppa
osaakin vaihtaa laukat melko hyvin joten jatkettiinkin mun mokasta laukalla koko kiemura.


Vaihdettiin suuntaa ja alettiin tulemaan periaatteessa samaa tehtävää toisesta päästä. Tälläkertaa alotettiin kuitenkin ravilla ja mulla oli hieman hallintaongelmia hevosen innostuessa. Videolta näkyykin, kuinka otin parikertaa vähän rumasti edestä kiinni, mutta mulle on aina opetettu, että hevonen mielummin hallinnassa kerran/pari vähän kovemmin ottamalla, kuin juoksemassa täyttä päätä missä sattuu. Oon kuitenkin ihan mielettömän tyytyväinen tuntiin, ja odotankin ensiviikon estetuntia innolla!

Haha, hetkittäin oli tällasia hyviäkin pätkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti