tiistai 27. lokakuuta 2015

#9 Pientä taukoa ja tehoestetunti Aabralla!

Heissan! Tässä onkin jo jonkinmoinen tauko ilmestynyt bloggailuun. Siispä sepittelenkin tässä vähän pidemmälti.

9.10. Meillä oli tunnilla puomiharjoituksia. Ratsuna jälleen ihanaakin ihanampi Kiki! Tehtiin oikeastaan melko yksinkertaisia tehtäviä. Oikeastaan mun suosikki oli tehtävä, jolla hieman uran sisäpuolelle jokaisen sivun keskelle oli laitettu puomi, ja mentiin niiden yli ravissa ja jokaisen puomin välissä tuli ottaa siirtyminen käyntiin. Tää sujui ihan hyvin kunhan muistin pitää ulkopohkeen lähellä.

Laukka meni taas ihan säheltämiseksi. Ei me liian lujaa liikuttu, mutta en saanut jotenkin minkäänlaista tuntumaa koko hevoseen ja sen takia tehtävääkin jouduttiin toistamaan melko monta kertaa vaikka se oli niinkin yksinkertainen, että laukattiin pitkät sivut normaalisti uralla ja lyhyiden sivujen kohdalla mentiin niiden puomien yli ja askel piti saada sopimaan hyvin siihen puomille. Tältä tunnilta mulla eioo oikeestaan minkäänlaisia kuvia, ja siksi mulla tais jäädä postailukin unholaan.

Toissaviikolla en ollut mun omalla tunnilla Ruukissa, sillä viime maanantaina olin tehoestetunnilla entisen Virpitallien tiloissa, jossa nykyään toimii yrittäjänä Sari Vekki. Tästä tallin sivuille.

Tallille on muuttanut täällä blogissa aiemminkin mainitsemani Aabra Lowland, ja toivoinkin sitä ratsukseni. Odotinkin tuntia siis aivan mielettömän paljon ja odotus kyllä palkittiin. Tallille päästyäni meille jaettiin hevoset ja kukapa muukaan mulla oli ratsuna, kuin ihana karvapallo Aabra! Aabra oli kuulemma ollut lähiaikoina hieman levoton, mikä on ihan ymmärrettävää kun uusi paikka ja kaikki vanhat heppakaverit ei olekaan enää siellä. Laitoinkin sen valmiiksi käytävällä ja ihan nätisti se siinä seisoi. Söpö pieni pallero oli jo kasvattanut melkeen kokonaan talvikarvan. Aivan nallekarhulta se näytti! Yhä se oli se sama suloinen poni, johon aikoinaan ihastuin ja nyt mulla on jo sitä uudestaan ikävä   

Maneesissa Aabra oli hieman rauhaton, alussa se käveli kauheaa vauhtia menemään, poniksi siis. Kyllähän se siitä tietty tunnin mittaan rauhoittui ja hurja poni oli "kesytetty". Pysähdyksissä se ei malttanut alkuverkkojen aikaan vielä olla, mutta kun aloitettiin tehtävää, niin kyllä se pysähdys sieltä sitten irtosi.

Pahoittelut kuvien laadusta!

Tunti kesti siis kaksi tuntia, joten ehdittiin tehdä melko monenlaista tehtävää. Aika meni kuitenkin yllättävän nopeasti ja kuntokin riitti loppuun asti! (Pelkäsin nimittäin että väsähdän puolessavälissä totaalisesti)  Alotettiin tekemällä yksinkertaista puomitehtävää, jossa pitkän sivun sisäpuolelle oli laitettu linjaan puomeja. Keltaiset, joita oli kaksi, sitten muutama metri väliä ja siniset puomit, joita oli kolme. Taidettiin tulla aluksi kerran vain suoraan ravissa, jonka jälkeen alettiin ottamaan käynti-siirtymiset puomien"sarjojen" välille. Tää onnistu ihan hyvin, kunhan muistin pitää käden tarpeeksi ylhäällä. Se nimittäin laskee hirveän alas nykyään. Sitten vaikeutettiin ottamalla väliin ihan pysähdys ja siitä sitten vielä vaikeammaksi lisäämällä tähän vielä peruutus, josta suoraa raviin. Tällä haettiin sitä, että hevonen ottaa ne takajalat kunnolla alle, kun joutuu ponnistamaan itsensä raviin.


Laukkatyöskentely aloitettiin tehtävällä, jossa tultiin aluksi keltaiset puomit, joilta käännettiin ympyrälle ylittäen yksittäinen puomi toisella pitkällä sivulla, siniset puomit ja kierrettiin kenttä josta uudestaan keltaset puomit, sitten pienemmälle voltille ja siniset puomit.

Tän jälkeen tultiin vaan linjalla siniset puomit ravissa, laukannosto ja keltaisten puomien paikalle tehty pysty. Aabra ei vaihtanut laukkaa aluksi vaikka kuinka käännettiin jo esteen päällä, muttakun sen kerran sai vaihtumaan, niin se vaihtui muutenkin vähän turhan helposti. Tästä jatkettiin erinäisillä tehtävillä, tehtiin "uusintarataa" ja loppuun hypättiin vaan tämä sinisen ja keltaisen linja sinistä okseria vähän korotettuna.

Alkuun aabra oli hirmu vauhdikas ja sitä sai pidätellä melko paljonkin, ettei se vaan ryntää esteitä päin, mutta jossakin välissä otettiin vahingossa jo ihan kuusi laukkaa viiden laukan linjalle, kun mulla jäi päälle ajatus "rauhallisemmin ja tasaisemmin". Hyvin me kuitenkin hypättiin ja oon supertyytyväinen poniin! Se pelasti muutaman kerran vaikka tultiin vähän huonoon paikkaan ja anto anteeksi, kun välillä olin hypyssä vähän hukassa kun hypättiin niin juuresta.

 Opettajalta sain palautteeksi ratsastaneeni parhaiten pitkän linjan yksittäiselle vihreälle okserille toisella pitkällä sivulla. Toin ponin siihen joka kerta hyvin ja muistin ratsastaa loppuun asti. Ratsastin myös kuulemma erittäin hyvin siihen nähden, että mulla tuota kunnon hyppytaukoa on taas kertynyt jonkinverran. Parantamista mulla on sen suhteen, että muistan ratsastaa vaikka mulle ei kokoajan toitoteta mitä tehdä. Mulla tais jotenkin ajatukset vaan harhautua siihen kuinka mukavaa siellä Aabran selässä oleminen olikaan. Epäonnistumisiakin tuli, kun olihan tuossa vähän hakemista ponilla ratsastamiseen. Oonhan ratsastanut nyt kuitenkin jo muutaman kuukauden pelkillä hevosilla. Kielletty ei kuitenkaan kertaakaan (Aabrahan nyt ei yleensä kieltele ellei oikeasti tuo ihan surkeaan paikkaan.) ja en tippunutkaan tai ohi ei menty, mitä vähän pelkäsin!

Todellakin aion mennä joskus uudestaan, ja rahaakin pitäis olla, kun aloittelen työt ensiviikolla koulun ohella.  Saa nähdä  miten aikaa jää blogille, mutta oonkin ajatellut, etten jatka töissä kuin sen pari kuukautta, että saan jonkinverran rahaa omiin menoihin.

Ensiviikolla jatketaankin taas vähänaikaan normaaliin malliin. Jossakin välissä ajatelin mennä aiemmin vähän moittimalleni Ahon tallille vuokraamaan jotain hevosta tai ponia. Muistakaa kuitenkin, että moitteet tulivat opetuksesta, ei hevosista. Ja vuokrauksillahan kaikki tehdään itsenäisesti.

P.S. Laitan teille videota aabrasta ja ehkäpä Kikistä kun saan ne töiden, koulun, poikaystävän ja näiden ratsastusten ohella editoitua loppuun! :)


4 kommenttia:

 1. Voi että tuli Aabraa ikävä tätä postausta lukiessa D: on se vaan niin hieno poni! :3 mun pitää vaan keksiä, miten saan itteni hommattua tonne Sari Vekin tallille sitä kattomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo äläpä vaan! Kyllä sillä ratsastettuaan on aina iha hymyssä suin! :) Mullaki on kokoajan kauhee hinku mennä uudestaan, mutta on tuonne niin pirun pitkä matka lähtä vaan ratsastamaan :s pitäs keksiä kuskille hommaa siksi aikaa, kun ei meidän perheessä kellään kiinnosta hepat :D

   Poista
 2. Tykkään sun blogista kovasti :) Teksti helppolukuista ja kuvat sopivan kokoisia, niitä vois tosin olla tämmösissä pidemmissä postauksissa omaan makuuni vähän enemmän. Jään seurailemaan :)

  http://kinkkukansa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla pitikin laittaa tähän vielä lisäksi videokooste, mutta en oo vieläkään saanut aikaiseksi editoida minkäänlaista pätkää kyseisestä tunnista, joten kuvamateriaali jäi hieman vähäksi :) Pitäis saada joku kerrankin ottamaan myös ihan kuviakin, niin laatu paranis. Nää videocroppaukset on aika järkyttävää mössöä ! Kiitos paljon sulle seurailuista, käyn kurkkaamassa sun blogin ja luultavasti liityn lukijaksi, kun tuntuu, että luettavaa kaipaa kokoajan lisää :)

   Poista