lauantai 18. kesäkuuta 2016

#19 Vähän hevoshistoriastani


Hei, en ollut tälläkään viikolla ratsastamassa mun "normitunnilla", mutta into postaamiseen on suuri. Päätinkin siis tehdä postauksen koskien mun hevoshistoriaa tän viiden vuoden aikana. Mulla on suurin osa vanhoista kuvista kadonnut bittiavaruuteen, mutta laitan tähän teille niitä aarteita, mitä löydän.

Ratsastuksen alotin Raahen Ratsastuskoululla joskus keväällä 2011. Kävin tunneilla aluksi joka toinen viikko, pian sain luvan käydä jokaviikko. Sain hoitohevoseksi ihanan Torinhevostamma Sairin, joka kuitenkin menehtyi ähkyyn jo samana vuonna (ellen ihan väärin muista).

Aziza syksy 2011
Ensimmäisen kesäleirini kävin saman vuoden kesällä. Lähdin Sarin tallin alkeisyleisleirille ja siitä asti olen "vannonut uskollisuuttani" Sarille. Leirillä ratsastin ensimmäistä kertaa ikinä ilman satulaa ja sain hypätä pieniä esteitä. Leirin hurjin juttu oli ilman käsiä jumpan hyppääminen! Leirin jälkeen jatkoin vielä kesän ajan tunteja Raahessa, mutta syksyllä siirryin Sarin tuntilaiseksi. 

Eka tunti Aabralla, syksy 2011
Leirin aikana olin ihastunut ihan täysin pv.-ruuna Royal Princeen, eli Prinssiin. Tunneilla kuitenkin löysin pian uuden ihastuksen. WBP.-ruuna Aabra Lowlandin. Ensimmäisellä keralla kun näin Aabran tunnilla, se näytti todella pelottavalta. Sen ratsastaja pomppi todella ikävästi kyydissä ja veti ponia osaamattomuuttaan suusta, jota poni protestoi pukittelemalla. Ei ne mitään isoja pukkeja olleet. Päätinkin silti toivoa Aabraa seuraavalle tunnille ja siellähän se listassa luki. Ainoa ongelma oli vain se, että menimme ilman satulaa. Mua pelotti ihan mielettömästi, enkä tainnut saada edes laukata kun mua jännitti niin kovasti, että ponikin hermostui, mutta siitä lähti meidän yhteinen tie. 

Aabra 2013, estevalmennus 70-80cm?
Välissä ihastuin welsh -tamma Simona Lowlandiin(Simona), arabiruuna Azzaan(Aziza), suokkiruuna Erä-Arppaan ja suokkitamma Erä-Nellaan. Jokainen näistä oli mulla jonkin aikaa ns. vakkariratsuna, mutta aina päädyin takaisin kultaisen Aabran selkään. Tämän jakson aikana mulla oli myös kaksi vuokrahevosta, ensin vain suokkitamma Ilo ja sen jälkeen lv-ruuna Lysti. Heidän vuokraamisen lopetin kuitenkin muutaman kuukauden jälkeen.

Nella joulu 2012 70-80cm?
Jossain vaiheessa tutustuin kuitenkin paremmin suokkitamma Linda Låglandiin, eli Lindaan. Linda on edelleen mun suokkirakkaus, eikä ihanempaa suokkia oo löytynyt vieläkään. Lindan kanssa kehityin huimasti, epäonnistumisten kautta. Lindan ostaisin itselleni, jos se olisi myytävänä ja vain rahaa olisi tarpeeksi. 

Aziza syksy 2012
Kehityin 2011-2013 tuntien aikana paljon. Olin harjoitellut laukanvaihtoja, avoja, väistöjä, hypännyt 80cm tehtäviä ja osasin vaikuttaa istunnallani hevoseen melko hyvin. 2014 Syksyn kävin vielä tunneilla, mutta kevään tullessa jouduin taloudellisista syistä lopettamaan. Tasoltani olin tässä vaiheessa heC-B, mutta peräänannosta ei ollut vielä kokemuksia. 

Linda joulu 2014, 80cm?
Vuoden lopulla löysin itselleni vuokrahevosen, nelivuotiaan tinkertamma Rose's Dianan, eli Daimin. Daimin kanssa harrastelin aluksi ihan humputellen, mutta jossain vaiheessa alettiin tehdä vähän vaativampia juttuja. Kuitenkin talven tullessa, satuin tippumaan tammalta sen säikähtäessä ja pukittaessa, jonka jälkeen aloin olemaan todella epävarma. Tämän huomanneena Daimi alkoi temppuilemaan mulla ja "nakkelemaan" mua alas. Ei tietenkään millään hurjalla tavalla, vaan saattoi ihan pienestikkin pukittaa laukannostossa ja olin niin piukeena siellä selässä, että lensin heti. Tästä alkoi meidän alamäki ja alettiin menemään oikeestaan vaan ravi-käyntityöskentelyä. ¨

Daimi kevät 2015
Jossain vaiheessa Daimin omistajan tytär kävi aina laukkaamassa ensin, jonka jälkeen minä laukkasin. Alettiin pikkuhiljaa tutustua toisiimme ja sain tammaan lisää luottamusta uudelleen. Ratsastin jopa ilman satulaa. Käytiin myös yhdet koulukisat, molemmille ensimmäiset. Ratsastettiin kuitenkin aina itsenäisesti, joten mun taso laski melko rajusti tämän aikana. Opin tietenkin paljon uutta näinkin nuorelta hevoselta, mutta mun perusratsastus kärsi. 

2015 Kesällä kävin leirillä, ja totesin, että mun täytyy lopettaa vuokraaminen ja siirtyä tunneille. 

Leirin eka estetunti Tompalla, 80-90cm /Ahon talli 2015
Leirin viimeisiä tunteja Erpalla, 100cm/Ahon talli 2015
Syksystä 2015 asti olen käynyt melko säännöllisesti tunneilla Ruukin maaseutuopistolla ja olenkin kirinyt omaa tasoani nopeasti. Jopa ehkä kehittynyt hieman eteenpäin koulupuolella. Nyt 2016 kevään puolella mulla on ollut enemmän taukoja tunneista, mutta ei mitään hurjan pitkiä. Neljä viikkoa on pisin aika, johon en ole ratsastanut. 

Shira ja estetunti syksy 2015 (p.s. ei menny iha niiko piti)
Tällähetkellä oon edelleen siinä helpon C:n ja B:n välillä, rataesteinä hyppään sen 80cm ja yksittäisenä olen päässyt ylittämään kerran metriäkin. Tehtäviä olen hypännyt 80-90cm korkeudella. Daimin kanssa hyppäsin ensimmäisen kerran 90cm esteen, Ahon tallilla tehtiin 90cm tehtäviä melko hyvällä menestyksellä ja pääsin ylittämään metrin esteen suokkiruuna Erpalla. 

Aabra loppukevät 2013

Tästä on suunta vain ylöspäin, ja tarkoitus ois kehittyä tämän harrastuksen parissa niin pitkälle kuin mahdollista. Tavoitteina mulla on siisti perusratsastus, ja tämän tuloksena tietenkin herkkä, rento ja mielellään työskentelevä hevonen. Unelmana ois hypätä joskus päälle metrin ratoja, ja koulupuolella vähintään vaB. Tätä tavoittelen mahdollisimman positiivisella mielellä ja yritän löytää aina jotain hyvää ratsastuksestani.

Mitkä teidän tavoitteet on ja minkäslainen teidän historia on hevosten parissa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti