maanantai 4. heinäkuuta 2016

#20 Hyppytunti äimärautiolla

Milo. Kuva napattu Äimiskän nettisivuilta tiedoista. TÄÄLTÄ
Ihan ensimmäisenä, kuvista kiitokset ihanalle Irjalle. Löytyy instagramista @hunt.zilla !

30.6. Saavuin ukkosmyrskyn saattelemana Äimärautiolle. Tallissa mua odotti ystäväni Irja, ja mulle jaettu ratsu Milord - "Milo" - seisoskeli karsinassaan. Alettiinkin heti kasaamaan varusteita karsinan eteen, sillä oltiin aikataulusta hieman jäljessä. Ennen kuin alettiin harjailemaan ponia, niin käytiin rakentamassa parit esteet maneesiin.

Hoitaessa Milo oli oikein kiltisti ja saatiinkin se melko nopeasti valmiiksi kahdestaan. Ensimmäinen ongelma tuli vastaan kun tallista piti lähteä maneesille. Pariovista vain toinen ovi avoinna, mutta sen kohdalla oli muoviset kärpäsläpät. Kokeiltiin muutaman kerran ponin kanssa mennä siitä läpi mutta totesin, että eihän tää tuosta mene. Meinasin jo vähän panikoida, mutta tajusin kuitenkin kokeilla toista ovea ja sehän aukesi myös. Päästiinkin turvallisesti maneesiin, ja siellä nousin penkiltä selkään, sillä Milolla olikin lampaankarvasatula.

Hetken aikaa käveltyäni aloittelin ravaamaan, mutta hoksattiin siinä vaiheessa että poni ontuu toista etusta, joten hyppäsin alas ja käytiin hakemassa mulle toinen ratsu. 


Tälläkertaa se oli appaloosatamma Bella. Karsinasa hepo näytti vähän hapanta naamaa, luultavasti koska keskeytettiin sen kauneusunet. Mua vähän jännittikin nousta sen selkään, mutta selkään päästyäni jännitti vielä enemmän. Tamma oli kuulemma herkkä, ja luulin lentäväni alas sieltä heti.


Aloiteltiin todella nopeasti ravailemaan, sillä muut teki jo tehtävää. Jonkinaikaa ravailtiin ja totuttelin hevoseen, ja sitten otettiinkin jo laukkaa ja aloin tulemaan samaa tehtävää kuin muutkin.
haha siis tuossa tekstin ala ja yläpuolella olevat
 lilat viivat ei oo esteitä, vaan
 laitoin tuohon kuvaaamaan linjaa.
Lähdettiin tulemaan vasemmassa kierroksessa laukassa toisen pitkän sivun linjaa, jossa ihan aluksi kaikki oli vaan puomeina. Aluksi kaksi puomia innarivälillä, jonka jälkeen väliin piti saada 6 taikka 5 laukkaa ja taas puomi. Ihan ekalla kerralla en tukenut tarpeeksi ekojen puomien aikana, joten tiputtiin raville ja en sitten alkanut välissä nostamaan laukkaa uudestaan, sillä Bellalle oli ilmeisesti laukannostot suoralla vielä hieman vaikeita. Tultiin toisen kerran ja tällä ei taidettu saada askelta sopimaan väliin, mutta kolmannella kerralla väliin saatiin 5 laukkaa.

Vaihdettiin suuntaa ja tultiin samaa toisesta suunnasta. Kohta vaihdettiin väliin vain neljä laukkaa, eli tässä vaihdettiin tosi sujuvaan laukkaan. Pian päädyn puomi nostettiin kavaletiksi, tultiin parikertaa ja senjälkeen myös sitä edeltävästä tehtiin ristikko.

Otettiin jonkinverran välikäyntejä, ja vaihdettiin suuntaa. Alettiin tulemaan toisen pitkän sivun jumppaa. Aluksi esteet oli ristikkoina, mutta nopsaa ne nostettiin pystyiksi. Mulla oli ihan toosi paljon hakemista tuon hepan kans, että miten siellä tulee esteen päällä istua ja miten saan sen tuotua esteelle sopivaa tahtia. Aluksi tultiin liian hitaasti, ja kohta tultiin liian reippaasti mutta loppua kohti homma lähti paraneen kokoajan. Ihan viimeisenä tulin linjan kaksi kertaa peräkkäin, jolloin jumpan viimeinen oli aluksi pystynä, ja toisella kerralla okserina. Korkeutta huimat 65cm. (Se tuntu ja näytti selästä kyllä tosi pelottavalta kun homma ei ollut sujunut oikein kunnolla.) Tän viimesen tehtävän aikana tulin ainoat omasta mielestäni hyvät hypyt koko tunnin aikana. Olin suht hyvin esteen päällä mukana, askel sopi jumpalle tullessa, eikä vauhti hyytynyt välilläkään.

Ekoja kertoja jumpalla
Jumpalla hieman edistystä.
Viimeinen hyppy (?)
Ponista tykkäsin kyllä todella paljon. Se oli hieman puoliverisen tuntoinen, mutta silti siinä oli jotain kylmäverisen piirrettä. Ravi Bellalla oli oikein kiva, ja en ois halunnut lopettaa loppuraveja ollenkaan. Siihen oon ihan tyytyväinen, että mun käsi ei noussut liikaa missään vaiheessa, ja jalustimet pysy jalassa muutamaa alkutunnin kommellusta lukuunottamatta. Jos menen uudestaan äimärautiolle, niin toivoisin kyllä ehdottomasti samaa heppaa. En sillä osannut hyvin ratsastaa, mutta todellakin haluaisin oppia. Koulutuuppailut olis varmasti todella kivoja tällä tammalla. Esteet ei tosiaan noussu isoiksi, mutta oon ihan tyytyväinen siihen, sillä en ois kyllä tuota isompia halunnut edes hypätä, senverran huonosti kuitenkin ratsastin.


Tällä viikolla menen joko torstaina jälleen ouluun, taikka perjantaina maaseutuopistolle ratsastelemaan, joten kannattaa seurailla blogia! En oo varma kirjoittelenko tunnista ennen ensiviikkoa, sillä sunnuntaina on lähtö leirille Sarille ja haluan viettää aikaa nyt perheen kanssa ennenkuin lähden viikoksi heppojen pariin. Koneen otan leirille mukaan, joten siellä viimeistään kirjoittelen!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja näyttääpä kivalta tuo Milo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta :) Joo Milo olikin kiva sen aikaa mitä sillä ehdin ratsastaa. Kauhistelin vaan, että miten ihmeessä karvasatulalla voi hypätä :D

      Poista