perjantai 8. heinäkuuta 2016

#21 Hyvää, huonoa ja vähän siltä väliltä.

Eilen torstaina 7.7. lähdettiin jälleen matkaamaan kohti Oulua. Siellä kaarrettiin saman tallin pihaan, kuin viimeksi - Äimäraution ratsastuskoululle.

Alunperin meillä oli tarkoituksena Irjan kanssa ratsastaa samalla tunnilla, mutta työntekijöillä oli käynyt sekaannus ja Irja ei sitten ollutkaan mahtunut mukaan. Noh, Irja siirtyi sitten kameran taakse ja minä menin varustamaan ratsuani. Tästä voikin päätellä että kuvat jälleen hänen käsialaansa! 

Ratsuna mulla oli tälläkin kertaa ihanaakin ihanampi Bella. Mulla oli jostain syystä tosi paljon ongelmia sen varustamisessa, joten Irja saikin sitten laittaa sille suitset päähän. (mä en ihan oikeasti vaan yltänyt :D)


Bella on siitä mulle harvinainen ihastus, että se ei oo mikään kaikista menevin hevonen. Sitä saa välillä ratsastaa ihan kunnolla eteen ja varsinkin käynnissä se liikkuu mun alla todella tahmaisesti, kun en oo noilla estetunneilla saanut työstettyä sitä käyntiä. Laukassahan me pääosin hypätään.

Verkkailtiin siis itsenäisesti, ja olin ilmeisesti vähän hidas verkkaamaan, sillä jo mun ensimmäisen laukkapätkän jälkeen alotettiinkin tehtävää. Mulle on kuitenkin tärkeetä se, että en lähde liian nopeasti tekemään ravi- tai laukkatyöskentelyä, varsinkaan kun tulossa on hevoselle varmasti rankka estetreeni. Vaikka se verkka venyis ja hyppyjä ehdittäis ottaa vähemmän, niin silti verkkaan heppani mielummin tarpeeksi rauhalliseen tahtiin. 


Ekana tehtävänä meillä oli siis ihan vaan yksittäinen ristikko ponnistuspuomilla. Lähdettiin tulemaan sitä vasemmasta kierroksesta ravissa parikertaa. Bella toimi tässä ihan hyvin, joskin ekalla kerralla otti aika järjettömän tuntoisen loikan. Toisella kerralla tahtikin oli vähän reippaampi, jolloin hyppykin sujui sitten paremmin. 


Hetken kun oltiin verkkaristikkoa tultu, niin alettiin tulemaan samassa suunnassa seuraavaa tehtävää. Linjalla oli kavaletti, ravipuomit ja toinen kaveletti. Lähestyttiin ensimmäistä kavalettia laukassa, otettiin senjälkeen raviin ja harjoitusravissa tehtiin ympyrä puomien ja kavaletin väliin. Tästä vielä ravipuomit, joiden jälkeen laukannosto ja laukassa samanlainen ympyrä puomien ja toisen kavaletin väliin, josta kavaletin yli laukassa. Allaolevasta kuvasta näätte varmaan paremmin idean.

Tää sujui ihan ok. Ekalle kavaletille tuli aluksi tosi huonoja hyppyjä ja pari kertaa jyrättiin se ihan kunnolla. Kaks viimestä kertaa tais kuitenkin sujua jo paljon paremmin. Raviin siirtyminen oli mulle hieman vaikee, sillä siinä piti toimia niin nopeesti ja istunnalla mä en sitä raviin niin nopeasti saa, joten ohjasta piti ottaa vähän enemmän. En kuitenkaan omasta mielestä joutunut ottamaan kovin lujasti, joten siitä plussaa. Ravipuomitkin meinattiin sekottaa ihan kokonaan. En hahmottanut yhtään, mitä vauhtia meillä niille piti tulla ja tultiinkin aluksi ihan liian reippaasti. Välit oli niin lyhyet, että ravi sai olla tooosi rauhallista. Laukannosto suju tähän suuntaan ihan hyvin, ja jälkimmäiselle kavaletille tuli kokoajan ihan hyviä hyppyjä. 

Vaihdettiin suuntaa, ja tultiin sama toisesta suunnasta. Oikea laukka on Bellalle ilmeisesti vaikeempi, joten jouduttiin monesti nostamaan jo ennen ekaa kavalettia laukka uudestaan. Hypyt suju ihan hyvin, ravipuomit myös. Selvästi alko olemaan jo jonkinlainen käsitys siitä, miten tätä heppaa pitää missäkin tilanteessa ratsastaa. Ainut ongelma meille oli ravipuomien jälkeinen laukannosto. Taisin nostaa laukan liian nopeasti niiden jälkeen, jolloin se tais olla jokakerralla väärä ja sitä siinä sitten vaihdeltiin välillä jopa toista ympyrää tehden. Samaan suuntaan lähdettiin tulemaan linjaa hieman muutettuna. Ravipuomeista tehtiin okseri, aluksi melko pieni. Ihan aluksi tällä tehtävällä tultiin välit viidellä laukalla, eli suht. normitempoista laukkaa Bellalle. Tätä tehtiin niin kauan, kunnes molempiin väleihin sai kaikki sujumaan sen viisi askelta. 


Muutettiin tästä niin, että laukkoja otettiin väleihin vain neljä. Bellalle laukkaa piti venyttää ihan kunnolla, ja siltikään ei taidettu saada ekaan väliin sujuvasti neljää kuin kerran. Musta tuntu ihan tosissaan joltain sukellusharrastajalta siellä selässä, kun pari kertaa tultiin oikeasti ihan mielettömän lujaa, mutta silti laukka ei osunut kunnolla ja yritin vaan parhaani mukaan olla hypyssä mukana. Kuvista katsottuna en ihan niin järkyttävältä näyttänyt kun luulin, ja jalkakaan ei heitä kamalan taakse. Olin kuitenkin ihan mielettömän tyytyväinen ponskiin, kun päästiin ainakin kerran siihen neljään laukkaan. 

tässä vielä viidellä laukalla  ja okseri pienempänä
Tässä okseri n. 70cm ja mentiin lujaa!!
Loppuraveissa fiilistelin vaan, kuinka kivalta heppa voikaan tuntua. Istunta mulla oli kyllä siinä ihan hukassa. Istun ns. kananperseistunnassa kun keventelen. Eli siis selkä notkolla, pylly takana ja ylävartalo edessä. Nättiä eikö? Loppukäyntienkin aikana ajattelin vaan, etten halua edes tulla alas. molemmat ihan kartalla
Oon luullut, etten koskaan enää törmää yhtä kivaan hevoseen, kuin Linda, mutta näemmä törmäsin. Pakkohan tuonne on vielä jossain välissä eksyä Bellaa moikkailemaan, ja pääseehän tuota  äimiskällä hyppäämään hyvään opetukseen. Enskerralla taidan tosin varata koulutunnin, jospa pääsisin Jaanan oppeihin parantamaan mun ratsastusta. Siitä ei vaan oo tietoa, että millonkahan raaskin tuollaseen hupiin laittaa rahaa taas!

Kuten viime postauksessa sanoin, niin ylihuomenna on lähtö Sarille. Leirillä näkyillään taas Irjan kanssa, ja onhan siellä paljon muutakin porukkaa ja kaikki meidän leiriporukasta on kyllä osoittautunu toosi kivaksi ainakin whatsapp -ryhmän perusteella, Ronja ja Silja muutenkin mitä ollaan tavattu. Leiriltä saatte kuulumisia viimeistään, kun kotiudun, mutta saatampa päivitellä ainakin blogin instagramiin vähän kuvia sepostuksineen.

Onkos mun lukijoilla tulossa tälle kesälle heppaleiriä? Minne ja milloin olette menossa, sekä mitäs ootatte leiriltä? Itse odotan rankkoja treenejä ja paljon hauskoja hetkiä!

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Ja jos ei haittaa, niin mä voisin varastaa sun tehtävän ja koittaa itsekin ;)

  www.luckyones-blogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varasta pois vain :) Käynpäs kurkkaamassa sunkin blogin.

   Poista