Hilla



Hei! Olen 18-vuotias tyttönen Pohjois-Suomesta, tarkemmin Pohjois-Pohjanmaalta. Käyn tällähetkellä ratsastustunneilla Ruukin maaseutuopistolla. Ratsastusta olen harrastanut suurinpiirtein viitisen vuotta mm. Raahen ratsastuskoululla, Sarin tallilla Rantsilassa ja Ruukin maaseutuopistolla.

Kävin aktiivisesti estevalmennuksissa, tunneilla, sekä vuokrasin yksityisiä hevosia. 2014-2015 vuoden ajan olen harrastanut ratsastusta itsenäisesti vuokrahevosella, jonka vuokraamisen lopetin hiljattain loppukesästä 2015.

Syksyllä 2015 siirryin omasta päätöksestäni jälleen tuntiratsastajaksi, sillä taitoni ovat alkaneet rappeutumaan itsenäisestä ratsastelusta nuorella hevosella. Olen yleensä aina ollut poniratsastaja, olen lyhyt, joten se on ollut luonnollista. Ihastuin kuitenkin syksyllä 2012 suokkitamma Linda Låglandiin, joka myytiin sittemmin yksityiseksi ja kesällä 2015 löysin toisen suokki-ihastuksen Ahon tallin Ermorin. Linda oli ihana pieni suomenhevonen. Säkäkorkeudeltaan juuri minulle soppeli. Herkkä ja virheistä heti (pukittamalla) protestoiva hevonen opetti minulle paljon ja onnistumiset palkitsivat erittäin hyvällä mielellä.

Postausten kuvissa saattaa esiintyä myös entinen vakioratsuni Welsh part bred -ruuna Aabra Lowland, joka opetti myös paljon. Tämä hevonen opetti ulko-ohjan tuen tärkeyden ja esteiden salat.

Nykyisin olen siirtynyt enemmänkin hepparatsastajaksi, joten hiomista löytyy vielä paljon.

Ratana olen hypännyt 80cm, yksittäisenä 100cm. Koulupuolella osaamiseni on heikompi, noin heC-B.

Oppilaana olen nopeasti oppiva ja haluan saada "huonostakin" opetuksesta kaiken mahdollisen irti. Olen omatoiminen ja tykkäänkin vapaa-ajalla ottaa selvää niin ratsastuksen teoriaopeista, kuin opiskelemani ammatin asioista. Poikaystäväni katsoo välillä silmät pyöreinä, kun istuskelen tietokonetuolillani samalla tavalla kuin hevosen selässä ja opettelen oikeanlaista ryhtiä, tai rentoja käsiä.

Kunnollisesta ratsastuksesta taukoa ottaneena, on mun fyysinen kunto hieman repsahtanut. Kiloja on tullut jonkin verran lisää, osin toki ihan luonnollisen muutoksen takia, mutta osittain myös liikunnan puutteessa ja huonon ruokavalion ansiosta. En ole ikinä ollut mikään langanlaiha, mutta muunmuassa vanhoista heppakuvista huomaa, kuinka nykyään tyköistuvat housut olivat ennen hieman isot. Tavoitteena olisikin siis näin alkumetreillä saada kunto kohoamaan, jotta ratsastettaessa kehonhallintakin paranisi. Yksi huonoista keskivartalon lihaksista kertova asia on se, että jännitän myös jalkani kun työnnän itseäni esimerkiksi laukassa satulaan, jolloin jalat nousevat ylös ja jalustimet valahtavat.


Elämä tallin ulkopuolella:
  • Opiskelen tällähetkellä Raahen ammattiopistossa Kone- ja Metallialalla toista vuotta. Valmistun koneistajaksi viimeistään kesällä 2017.
  • Olen harrastanut ratsastuksen lisäksi jääkiekkoa ja nykyisin harrastuksiini kuuluu myös metsästys ja kalastus.
  • Pidän piirtämisestä, ja joskus blogiini saattaa eksyä myös taiteilujani.
  • Valokuvaus on myös lähellä sydäntä.
  • Minulla on suomenpystykorvamix Pete
  • Olen innostunut kirjoista ihan yllättäen yläasteen jälkeen. Ehkäpä meidän "tiukka" opettajamme jätti jäljen :)
  • Viihdyn yleensä paremmin itseäni vanhemmassa seurassa, sekä poikien joukossa.
  • Minulla on kaksi täyssisarusta, isoveli ja -sisko, sekä kolme velipuolta vanhempien uusista liitoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti