keskiviikko 23. syyskuuta 2015

#6 Väistöjä, väistöjä ja väistöjä.

Heissan! Tunnin aiheena viime perjantaina 18.9 oli väistöt. Ratsuna mulla oli tälläkertaa uusi tuttavuus nimeltään Wai-Kikki H, eli Kiki. Tamma tämäkin tapaus ja erittäin hellyyttävä jo karsinassa. Muut hevoset onkin näyttäneet mulle aina nyrpeempää naamaa, mutta tämä otti avosylin vastaan.

Suoraansanoen ihastuin hevoseen jo karsinassa. Se tuli kainaloon ja kurkki, että mitähän nyt teen. Ainut harmitus oli kuitenkin se, että varustehuoneesta löytyi Kikin kohdalta estepenkki. En oo vielä ottanut selvää, onko sillä koulusatula toisessa varustehuoneessa, mutta jos on niin enskerralla viisaampana laitankin sen selkään.

Aloitettiin tunti hakemalla tuntumaa pitkin ohjin jälleen kerran, ja taivuttelemalla käynnissä puolelta toiselle.  Opettaja huomaskin sitten, että kun taivutan/asetan oikeelle, niin mun oikea käsi vetää taaksepäin, mikä sitten hidastaa hevosta turhaan. Tehtiin samaa myös ravissa, jotta saadaan hevoset vertymään ja kuulolle.

tilannekuvia piisaa!


Varsinainen työskentely tehtiin ympyröillä. pääty-ympyröille ja keskiympyrälle kullekin laitettiin 2 ratsukkoa. Tässä tuli aloittaa tekemään väistöjä ympyrällä. Aina pari hyvää askelta ja takaisin normaalisti kiertämään ympyrää. Sitten taas hetken päästä väistöä  ja takaisin normaalille ympyrälle. Tää suju vasempaan (eli oikeassa kierroksessa väistäen vasemmalle) toodella hyvin, vaikka alussa olikin vähän takkuamista ja meinasin ohjata hepan vahingossa väistämään kartioiden yli.

Otettiin sitten laukkaa oikealla. Musta on tullu näemmä hirvee nössö, kun tuntu, että mentiin mielettömän lujaa. Videolta kuitenkin näkyy, että ihan rauhallinen tahti meillä oli. Nyt kun opin rentouttamaan jalat, en näemmä osaa istua niin perse penkissä tuolla laukassa, mutta kyllä tää tästä pikkuhiljaa :) Mulla tuli joku syvä ongelma tuossa laukassa, kun en osannut sisäkädellä jostain syystä myödätä, joten heitinkin sitten hetken päästä ohjan pitkäksi.

Sama väistötehtävä, sekä laukka tehtiin myös toiseen suuntaan. Väistöt onnistu huonommin tänne, koska aloin pidättämään oikealla kädellä vasemmalle, enkä taakse. Tästä heppa sitten vähän hämmenty. Laukkakin tuntu paljon vaikeemmalta tähän suuntaan ja en tainnut paljoo ohjat tuntumalla edes laukkailla. Heppa muutenkin innostu laukassa niin hirveesti, että laukan jälkeen ravissa oli melkolailla vauhtia.

Tyylillä väistöä vaan etupäällä? :)

Ravailtiinkin sitten vielä loppuravit ja Kiki venytteli melko kivasti eteenalas. Oon aivan ihastunu tähän hevoseen! Toimii mulla just ku ajatus, ainaki siihen asti, että laukka tulee kuvioihin. En tiedä mikä mullon tuohon laukkaan tullu jarruttelemaan, mutta koitetaan päästä siitä yli. Oishan tuo kiva säilyttää hevosessa se kiva tunne myös laukassa.

Pahoittelen videon laatua :) Kuvaaja latasi videot ihan vaan perus 360p laatuisena youtubeen ja enhän mä niitä osannut paremmiksi taikoa.

2 kommenttia:

  1. Sulla on kivan oloinen blogi! Yleensä en pahemmin ratsastuskoulublogeista piittaa mutta tätä jään seuraalemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Hyvä, että herätti edes hieman kiinnostusta. Pyrin pitämään kiinnostuksen yllä!

      Poista