maanantai 13. kesäkuuta 2016

#18 Juokse hepo hiljaa

Heipähei taas tällaisen pidemmän tauon jälkeen. En oo käynyt neljään viikkoon ratsastamassa, mutta viimeviikon perjantaina lähettiin porukalla Sarin tallille pienryhmätunnille.

Tunti alkoi jo kymmenen aikaan, joten lähdettiin kahdeksan aikaan ajelemaan. Matkalta napattiin kyytiin pari kuvaajaa, Ulla ja Karoliina. Kamerana toimi Irjan 70D, jossa putken polttoväli 18-135, mikäli jotakuta kiinnostaa.

Ratsukseni sain ponimitoissa olevan 146cm korkean eestinheppa Aksun. Aksu oli oikein nätti tumma poniruuna, ja muistutti oikeastaan etäisesti Aabraa. Hän oli todella kiltti hoitaa, ja varustaminen kävikin nopsasti, kun orjuutin meidän kuvaajat auttelemaan mua (vaikka todellisuudessa taisin olla muiden edellä)


Tunti aloitettiin kentällä, jossa Aksu tuntui hieman hitaalta pohkeelle, enkä ollut tietenkään ottanut raippaa, kun ajattelin ponin olevan jotenkin kuumuvaa sorttia, sillä vakivarusteena hänellä oli martingaali. Noh Ulla kävi kipaisemassa mulle raipan, mutta en ehtinyt sitä kentällä edes käyttää, kun lähdettiin samalla maneesiin sateen yllättäessä meidät.


Matkalla maneesiin poni taas tuntui siltä, että se pomppaa ihan juuri ilmaan ja saa kunnon sätkyt. Ei se kuitenkaan mitään tehnyt, maneesissa se oli heti alkuun reippaampi, luultavasti vähän hämmentyneenä kun paikka vaihtuikin yhtäkkiä. Jatkettiin siellä ensimmäistä ravitehtävää, jota ehdittiin vasta aloitella kentällä. Tehtiin kevyessä ravissa pääty-ympyrät, joilta lävistäjälle suoraan ilman uralla käymistä ja lävistäjillä lisättyä ravia. Tehtiin siis ikäänkuin kahdeksikkoa ylimääräisillä ympyröillä. Tehtävässä ei ollut niin tarkkaa, että pääty-ympyrä tehtiin vain kerran, vaan pikemminkin hain itse ponia paremman tuntoiseksi useamman ympyrän ajan, joiden jälkeen vasta lähdin lävistäjälle.

Seuraavaksi muutettiin tehtävää siten, että ympyrät tehtiin laukassa ja lävistäjä käynnissä. Tämäkin sujui oikein mukavasti, vaikka oma kunto meinasikin jo tässä vaiheessa loppua kesken. Muutaman kerran tehtävää toistettiin, kunnes käveltiin hetki ja vaihdettiin kunnon työskentelyyn.


Tästä jatkettiin tehtävällä, jossa tallinpuolen pitkäsivu mentiin avoa, päätyihin niin pienet voltit, kuin omalla ratsulla oli mahdollista ratsastaa sen työskennellessä kunnolla ja toisella pitkällä sivulla väistettiin ensin jonkinmatkaa keskelle ja takaisin uralle. Tätä muotoiltiin vielä niin, että viimeisestä askeleesta väistöä tuli nostaaa laukka ja tehdä laukkaympyrä päätyyn. Muuten tehtävä tehtiin harjoitusravissa.

hups jalka seikkailee missä sattuu ja nätti suusta vetäminen. Tässä menossa väistö.

vino?
Tämän sujuessa hieman vaihtelevalla menestyksellä, otettiin väliin stoppi ja tehtiin tehtävää ihan vain käynnissä ja vaihdettiin suunta. Tehtiin kaikki harjoitukset käynnissä parikertaa läpi ja jatkettiin toiseenkin suuntaan ravissa. Tän käyntipätkän aikana mulla suju avot ja väistöt tosi hyvin, mutta heti raviin otettaessa pakka levis jostain syystä. 


Tunti oli kokonaisuudessaan oikein mukava ja töitä sai tehdä ihan kunnolla! Tuli taas huomattua, kuinka tärkeetä mulla ois ottaa astmalääkkeet säännöllisesti, kun hapensaanti meinas loppua välillä kesken.  Jospa  vedän tässä ennen leiriä sellasen itteni parannus jakson, alan kuntoileen vähän enemmän taas ja hoidan lääkityksen kuntoon, niin ehkä en kuole leirillä.  

Tykkäsin aksusta oikeastaan yllättävän paljon, vaikka luulin etten poneilla enää halua mennä. Voisin mennä uudelleenkin, mutta meidän leirillä on aikapaljon pienikokoisia ratsastajia, jolloin todennäköisesti en pääse tän ponskin selkään. Ehkäpä käyn vielä toisella tunnilla Sarilla kesän aikana. En oo varma hyppäänkö hevosen selkään enää ennen leiriä, mutta mikäli ratsastamassa käyn, niin lupaan päivitellä tänne! Oon siis tosiaan menossa Sarille leirille 10.-14.7. ja meidän leiri on siis treenileiri. Rankkoja tunteja odotellessa!

Hyvää kesän jatkoa teille, ja törmäillään viimeistään leiripostauksen muodossa! :)

4 kommenttia:

 1. Tää on kyllä kivannäköinen poni, tekis mieli itsekin kokeilla :D ja kivalta näyttää teiän meno :) ah, onneks leiriin on enää alle kuukausi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos :D Vähän hakemista mulla vieläkin ja jep! Ei malttais enään odottaa ❤ P.s. suosittelen kokeileen ;)

   Poista
 2. Voi että tää poni kuulostaa kivalta! Tätä lukiessa tuli hirveä ikävä sarin tunneille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hän oli kiva! Ja äläpä vaan haluaisin vain takaisin tunnille :)

   Poista